Vědec, kterého to baví

Společnost Zinzino stojí na vědeckých základech. 

Zaprvé - svůj zdravotní stav si člověk může změřit prostřednictvím balančního testu ze suché kapky krve. Již to je vědecký základ, podle kterého se později určí, jak a co je třeba tělu dodat. Není to žádné hádání z ruky. Je to vědou podložená výchozí pozice, která se později mění tím, co se do těla dodává. A dodává se to, co je opravdu potřeba.

Zadruhé - vzniku nového produktu od Zinzino předchází dlouhodobý výzkum. Produkty jsou poskládány tak, aby uživatel získal co největší benefit. Vědecký tým hledá nejúčinnější nutrienty. Zároveň je kladen důraz na synergii látek, které jsou v tom kterém produktu užity. Není totiž tak vzácným jevem, že v běžně dostupném výživovém produktu jsou použity vitamíny či stopové prvky, které jsou vůči sobě antagonisty, to znamená, že vlastně působí proti sobě a tím brzdí například vstřebávání některých vitamínů a minerálů. Vědci Zinzino pečlivě vybírají nutrienty, které spolu naopak vytvářejí synergický koktejl s absolutní účinností. Je to takový "orchestr" vašeho zdraví. Nic nebrzdí maximální výtěžnost doplňku, který si v Zinzino zakoupíte.

Složení produktů Zinzino také není neměnné. Vývoj jde dopředu a tak se může stát, že některý z produktů projde faceliftem - dostane novější lepší podobu. Pokud vědecký výzkum potvrdí, že složení doplňku by bylo rozumné vylepšit, určitě se tak stane. A již se tak v minulosti stalo. Prostě vývoj je vývoj a Zinzino nebude vyrábět něco, o čem ví, že už by to v jiné verzi fungovalo lépe.

Vědecký tým tvoří několik vědců, ale nejznámější osobou je dr. Paul Clayton. Dr. Clayton je klinický farmakolog a odborník na výživu. Je průkopníkem ve studiu farmakologických účinků potravin a rostlinných látek a toho, jak ovlivňují naše zdraví a fyzickou výkonnost. Získal titul Ph.D. v neurofarmakologii na Edinburské univerzitě, působil jako předseda Fóra potravin a zdraví (Velká Británie) a hlavní vědecký poradce Výboru vlády Velké Británie v oblasti bezpečnosti léků. Byl členem Institutu pro potraviny, mozek a chování (Oxford). 

Spolupracuje s předními lékaři a klinickými vědci v centrech klinické expertízy v mnoha zemích, navrhuje a dohlíží na preklinické a klinické studie farmakonutričních intervencí.