O své bakterie se musíme starat

O SVÉ BAKTERIE SE MUSÍME STARAT

Vaše zdraví sídlí ve vašem střevě. Zdravé střevo je základ celkového zdraví. Určitě jste již slyšeli nebo četli tato tvrzení. Uvádí se, že až 80% imunitních buněk sídlí ve střevech. Proto je tato část lidského těla považována za centrum naší imunity.

Zinobiotic - směs 8 druhů přírodních pro tělo nejpotřebnějších vláknin – je důležitá podpora pro uzdravení našeho střeva. Zjednodušeně se dá říci, že je to potrava pro naše dobré střevní bakterie. To je jedna věc. Důležitá, pravda.

Dalším dobrým počinem, kterým podpoříme uzdravení střev a jejich fungování, je konzumace kvašených (neboli fermentovaných) potravin. Příkladem takových potravin je:

fermentovaná zelenina - kysané zelí, kvašená zelenina „pickles“, na korejský způsob fermentovaná zelenina „kimči“, naše české „rychlokvašky" okurky... fermentovat se dá v podstatě veškerá zelenina, třeba i už trošku ovadlá, kterou jste nestihli sníst křupavou, při fermentaci dostane tato zelenina úplně jiný rozměr, další přidanou hodnotu, může vám pomoci web SUPERKVAŠÁCI

fermentované mléčné produkty – jogurty, acidofilní mléko, kefír, tibetská houba, kyška, podmáslí … tyto dobroty se dají vyrobit i v domácích podmínkách, hodně vám může pomoci web WUGI

fermentované luštěniny – tempeh, miso, tofu, sojová omáčka, veškeré luštěniny je výhodné namáčet tzn. fermentovat, stávají se pak pro nás lépe stravitelné a tělo z nich dokáže získat maximum, můžete zkusit najít na webu ZKVAŠENO

fermentované nápoje – kombucha, ovocné kvašené limonády, jablečný ocet, saké, vodní kefír

S trochou nadsázky se dá říci, že fermentovat se dá všechno. A všechny fermentované potraviny mají vysoký podíl prospěšných bakterií pro naše střeva. Pro naše zdraví.

Ano, je to až takhle jednoduché. Prostě k Zinobioticu zkusit přidat alespoň párkrát do týdne nějakou kvašenou zeleninu nebo něco jiného. Fermentovaného.